Valikoituja MM-ralleja Euroopassa kuluvalla kilpailukaudella ajanut Toni Gardemeister uuden II-kuljettajansa Tomi Tuomisen kanssa osallistuvat lokakuun toisena viikonloppuna ajettavaan Ranskan MM-ralliin Astra Racingin Citroen XSara WRC ralliautolla.

Välimerellä Korsikan saarella kurvailtavassa ralliautoilun MM-sarjan kilpailukauden 13. rallissa suomalaiskaksikko nähdään ohjastamassa samaa autoa, jolla Gardemeister kaasutteli seitsemänneksi elokuisessa Saksan MM-rallissa. Tuleva kilpailu on samalla parivaljakon ensimmäinen yhteinen MM-ralli.

– Korsikan saarella ajettava Ranskan MM-ralli on hieno kilpailu, joka vaatii paljon niin autolta kuin kuljettajilta. Rallin luonteeseen kuuluvat vaikeat asfaltilla ajettavat erikoiskokeet, jotka kääntyvät alati suuntaan jos toiseen. Rallin reitti on lähes kokonaan uudistunut ja sen myötä kaikilla kilpailijoilla on paljon nuotitettavaa edessä, raportoi Gardemeister saatuaan varmistuksen kilpailussa käytettävästä kalustostaan.

– Astra Racingin Citroen XSara WRC ralliauto on meille tuttu työkalu kahdelta viimeiseltä kilpailukaudelta. Vaikka hieman iäkkäälle WRC-autolle ei varsinaisesti tehdä enää taukoamatonta kehitystyötä, on se silti erinomainen ja kilpailukykyinen ralliauto pikipinnalla kilpailtaessa. Tästä hyvänä esimerkkinä oli elokuinen Saksan MM-ralli, jossa ajoin hyviä erikoiskoeaikoja silloin kun auton tekniikka toimi moitteettomasti. Ennen Korsikaa auto läpikäydään ja huolellisesti tarkistetaan, jottei Saksan kaltaiset ongelmat uusiudu, raportoi vuonna 2005 Ranskan MM-rallista hopeatilan saavuttanut Gardemeister.

Ralliautoilun televisiolähetyksistä kilpailijan tontille

Gardemeisterin II-kuljettajaksi istahtaa yli 15-vuotisen autourheilu-uran tehnyt kaksinkertainen ralliautoilun Suomen Mestari sekä monialaosaaja Tomi Tuominen. Hän navigoi Gardemeisteria hänen ajaessaan valikoituja MM-osakilpailuja sekä Sebastian Lindholmia hänen debytoidessa Suzuki SX4 WRC ralliautolla joulukuisessa Iso-Britannian MM-rallissa. Tuominen on tunnettu ruutukasvo, joka on mm. tänä vuonna ollut toimittamassa ralliautoilun MM-sarjan lähetyksiä suomalaisella televisiokanavalla.

– Korsikalla tavoitteenamme on maalilipun heilahtaessa olla viiden nopeimman kuljettajaparin joukossa. Tiedämme sen olevan kova tavoite, sillä onhan edessä yksi MM-sarjan vaikein asfalttiralli. Nuottien kanssa saamme olla todella tarkkana, sillä yhdellä normaalin mittaisella pikataipaleella saattaa olla 50–60 sivua nuottia. Koska lähes kaikki nuotit pitää uudistuneen reitin myötä kirjoittaa uudelleen, tulee Rallye de France - Tour de Corse olemaan meille kova haaste, analysoi II-kuljettaja Tomi Tuominen.

– Odotan yhteistyöltämme paljon ja uskon sen kantavan hedelmää. Ennen kiinnitystäni Gardemeisterin II-kuljettajaksi sain kunnian ajaa hänen kanssaan yhden kansainvälisen ja yhden kansallisen osakilpailun. Näissä kahdessa kilpailussa vakuutuin Tonin ammattitaidosta siinä määrin, että Korsikan saarelle suuntaamme erittäin positiivisin mielin, Tuominen jatkoi.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister