Ralliautoilun kansainvälisen kilpailukauden kymmenes MM-ralli kaasuteltiin Saksan vauhdikkailla asfalttipoluilla Länsi-Saksan Trierin kaupungin ympäristössä. Kolmipäiväinen kilpailu sisälsi 19 erikoiskoetta ja 364,18 erikoiskoekilometriä. Rallin voittajaksi kaasutteli hallitseva ralliautoilun kaksinkertainen maailmanmestari, Citroen C4 WRC ralliautoa ohjastanut Sebastien Loeb ennen kilpailun ehdotonta yllättäjää, belgialaista Citroen Xsara WRC kuljettaja Francois Duvalia.

Suomalaisittain kilpailu ei sujunut käsikirjoituksen mukaan Grönholmin menetettyä kilpailun hopeasija viimeisen erikoiskokeen ulosajossa ja Toni Gardemeisterin painiskellessa teknisten ongelmien parissa. Lopulta nopein suomalainen oli Mikko Hirvonen nousten kolmenneksi korkeimmalle palkintokorokkeelle. Grönholm oli neljäs ja viidennestä sijasta kynsin ja hampain kiinni pitänyt Toni Gardemeister II-kuljettajansa Jakke Honkasen kanssa olivat ongelmiensa jälkeen lopulta seitsemäs.

Gardemeister starttasi Saksan MM-ralliin toiveikkaana - Olihan hänen ohjastamansa Citroen Xsara WRC saanut teknisiä parannuksia mm. moottoriin ja alustaan. Kolmipäiväinen kilpailu ei kuitenkaan sujunut halutulla tavalla Gardemeisterin taistellessa mm. vaihteensiirtimen, ohjaustehostimen, iskunvaimentimien sekä rengasrikon parissa. Hänen parhaaksi erikoiskoesijoituksiksi jäi seitsemännen ja kolmannentoista pikataipaleen kolmas sija. Kilpailun kulkuun Gardemeister ei ollut läheskään tyytyväinen.

- Ei todellakaan ollut hauskaa saatikka nautinnollista ajaa kisaa puolittain toimivalla ralliautolla. Perjantaina vaihteensiirrin, lauantaina ohjaustehostin sekä uudelleen reistaillut vaihteensiirrin ja sunnuntaina rengasrikko riisuivat meidät täysin aseista. Ne kaksi erikoiskoetta (ek7 ja ek13), joissa emme kärsineet ongelmista, tulivat puhtaasti ja se näkyi heti ajassa, tuskasteli Gardemeister.

- Olimme sunnuntaina kiinni viidennestä sijasta ja viidestä MM-pisteestä kunnes toiseksi viimeisellä erikoiskokeella ja sen tiukissa serpoissa yksinkertaisesti rengas tipahti vanteelta. Nilkutimme rikkinäisellä takafillarilla maaliin ja menetimme siinä hässäkässä kaksi sijoitusta. Näin viime vuotinen taistelu saatikka neljännen sijan puolustaminen ei onnistunut teknisten ongelmien vuoksi, analysoi Gardemeister.

II-kuljettaja Jakke Honkanen autourheilun eläkepäiville

Saksan MM-rallin viimeisen erikoiskokeen maalissa nähtiin ja kuultiin yhden legendaarisen suomalaisen ralliautoilijan päätös siirtyä viettämään ansaittuja ralliautoilijan eläkepäiviä. Jakke Honkasen, 47, vuonna 1974 alkanut autourheilu-ura sai sinettinsä Saksan MM-rallin maalissa.

- Päätös on kypsynyt kuluvan vuoden aikana. Jälkikasvuni on siinä iässä, että on syytä laittaa heidät työni ralliautoilun II-kuljettajan tehtävien edelle. Olen yli 30-vuotisen autourheilu-urani myötä saanut kunnian istua monen menestyksekkään autourheilijan kyydissä ja nähnyt maailmaa 31 maan, 11 MM-tason kuljettajan sekä viiden eri nuottikielen myötä. Aika on tullut jättää II-kuljettajan pesti nuoremmilleni, totesi mm. Mikael Sundströmin, Jouko Puhakan, Jani Paasosen, Jussi Välimäen, Kosti Katajamäen, Kristian Sohlbergin ja Toni Gardemeister kanssa kisabaanoja nähnyt Honkanen.

- Päivääkään en autourheilu-uraltani vaihtaisi pois, sillä jokainen päivä on antanut minulle paljon ja olen saanut nähdä ja kilpailla useiden eri aikakausien huippukalustolla. Erityisesti Tonin kanssa saavuttamani hopeatilat vuonna 2005 Monte Carlossa, Kreikassa Ja Korsikalla painuvat päälimmäksinä muistojen isossa kirstussa. Haluankin kiittää kaikkia niitä kuljettajia joiden kanssa olen saanut matkaani taittaa, fiilisteli Honkanen.

Jaken laitettua II-kuljettajan kellon lipaston ylälaatikkoon on Gardemeisterilla edessään uuden II-kuljettajan etsiminen.

- Jaken saappaita on todella vaikea täyttää. Olen vuodesta 2005 saakka saanut nautiskella herrasmiehen seurasta ja taidoista siinä määrin, että tulee varmasti hetkiä jolloin toivoisin Honkasen olevan matkassani edelleen mukana, kiitteli Gardemeister Honkasta yhteisistä vuosistaan.

Voitokkaan Vetomies rallin incar videot galleriassa

Elokuun ensimmäisenä lauantaina Gardemeister kävi pokkaamassa Suomen MM-rallin palkintokorokkeella Vetomies rallin kannut sekä tittelin itselleen. Nyt sinulla on mahdollisuus päästä Tonin kyytiin, sillä hänen kotisivujen galleriasta löydät Ouninpohjan alkuosuuden sekä Ehikin erikoiskokeen liikkuvan kuvan muodossa. Valitettavasti videon laatu ei ole ihan parasta mahdollista mutta silti sen kautta käy ilmi miksi Toni Gardemeister on vuoden 2007 Vetomies.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister