Ralliautoilun kilpailukauden kymmenes MM-ralli kaasutellaan tulevana viikonloppuna Länsi-Saksassa Trierin kaupungin ympäristössä. Vaikka edessä on jo kymmenes kilpailu, on Saksan MM-ralli vasta toinen pikipinnalla ajettava MM-ralli. Edellisen kerran kuljettajat mittasivat taitojaan tammikuussa kilpailukauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa. Sen jälkeen pinta on vaihtunut lumen kautta soralle.

Asfaltille palaavassa kilpailussa viivalla nähdään myös valikoituja MM-ralleja kuluvalla kilpailukaudella ajanut Toni Gardemeister II-kuljettajansa Jakke Honkasen kanssa. Kilpailukalustona heillä on muutaman vuoden ikäinen, mutta silti pikipinnalla kilpailukykyinen Citroen Xsara WRC. Kolmipäiväisessä rallissa Gardemeister tähtää vuoden takaisen neljännen sijan parantamiseen ja palkintokorokkeen saavuttamiseen.

- Vuosi sitten meillä oli tiukka taistelu kolmannesta sijasta samaisella autolla. Nyt kilpailua edeltäneenä maanantaina ajoimme onnistuneet testit ja saimme II-kuljettajani kanssa todeta auton kehittyneen mm. alustan ja moottorin osalta. Starttaamme huomenna alkavaan kilpailuun luottavaisin mielin, sillä asfaltilla autojen välinen ero ei ole niin suuri kuin se on soralla, raportoi Gardemeister.

Rallin 19 erikoiskokeen ja 356,27 erikoiskoekilometrin reitti jakaantuu kolmeen osaan. Perjantaina ja sunnuntaina kaasutellaan Moselin viinialueen ahtailla ja likaisilla teillä. Lauantaina reitti kiertää hieman nopeammilla pätkillä armeijan harjoitusalueen ympäristössä. Gardemeister korostaa rengasvalinnan tärkeyttä.

- Kilpailussa ajetaan nyt enemmän viinitarhureiden mailla kuin vuotta aikaisemmin. Jostain syystä en kuitenkaan tunne viihtyväni alueen ahtailla rallipoluilla. Vielä jos sataa vettä ja rengasvalinta menee metsään niin tulee olemaan mielenkiintoista taistella sijoituksista. Uskonkin kilpailussa tapahtuvan yllättäviäkin käänteitä juuri rengasvalinnan osalta, tuumaili Gardemeister.

- Kilpailun testierikoiskokeella nähtiin mitä oikutteleva sää saa aikaiseksi. Mitä pidemmälle shakedown eteni, sen huonompia aikoja kaikki kilpailijat ajoivat. Kuivalla kelillä ei rengasvalintojen suhteen pitäisi tulla ongelmia, mutta jos sataa, menee homma täysin arpapeliksi. Vielä jos toiseen kertaan ajettavilla pikataipaleilla pikipinnan päällä on mutaa ja alla väärät fillarit, voi helposti hävitä koko kilpailun yhden erikoiskokeen aikana, analysoi Gardemeister.

Saksan MM-ralli starttaa huomenna perjantaina aamulla ja maalilippu heilahtaa sunnuntai-iltapäivänä.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister