Suomen MM-rallin yhteydessä lauantaina ajettu Vetomies ralli oli MM-sarjasta paremmin tunnetun kansainvälisen ralliautoilijan Toni Gardemeisterin heiniä. Viidellä erikoiskokeella ja sen 102,61 erikoiskoekilometrillä BMW M3 ralliautoa ohjastanut Gardemeister kokeneen II-kuljettajansa Tuomo Hannosen kanssa olivat täysin omaa luokkaansa ajamalla jokaiselle pikataipaleelle nopeimman ajan. Parivaljakko voitti rallin yli minuutin erolla toiseksi tulleeseen Seppo Kopraan ja reilulla kahdella ja puolella minuutilla pronssin napanneeseen Pekka Ruuthiin nähden. BMW M3 ralliautolla saavutettiin kilpailun kaksoisvoitto.

Kilpailussa käytetyt erikoiskokeet olivat osa ralliautoilun MM-sarjan yhden legendaarisimman ja paljon puhutuimman kilpailupäivän antia. Kohokohdaksi sekä kilpailun ratkaisuerikoiskokeeksi muodostui erittäin maineikas Ouninpohja. Gardemeister hyödynsi kokemuksensa parhaiten ajaen vuoristoratamaisen erikoiskokeen puoli minuuttia toiseksi tullutta Kopraa sekä vajaan minuutin kolmanneksi kaasutellutta Pekka Ruuthia nopeammin. Myös muilla pikataipaleilla Gardemeister ja Hannonen olivat pitelemättömiä ja omaa luokkaansa.

– Meillä oli hieno kilpailu joka päättyi fantastiseen tulokseen. Ainoa ongelma sattui Ouninpohjan loppupään pienellä tiellä, jossa kärsimme vannerikon. Tulimme lopun varovaisesti, jottei rikkoontunut vanne olisi tehnyt vahinkoa tekniikkaan, kertasi tuore Vetomies.

– Yhteistyö II-kuljettajani Tuomo Hannosen kanssa toimi myös lähes ongelmitta. Ainoastaan kypäräpuhelimeni rikkoontunut mikrofoni piti minut erikoiskokeilla hiljaisena. Siitä huolimatta Tuomo luki nuottia parhaalla katsomallaan tavalla eli lopputulokseen nähden erittäin mallikkaasti, kiitteli Gardemeister II-kuljettajansa panosta.

Gardemeister suuntaa kohti Saksaa

Vaikka Vetomies titteli ei avaa ovia tallipaikkaneuvotteluissa, ovat Gardemeisterin ja Hannosen kellottamat erikoiskoeajat MM-sarjan s1600 luokkaan nähden täysin vertailukelpoisia. Nyt Gardemeister matkalaukkujaan ja suuntaa kohti seuraavaa MM-rallia, joka ajetaan jo vajaan kahden viikon päästä Saksassa. Citroen Xsara WRC ralliautoa ohjastava tuore Vetomies aikoo jatkaa kovia suorituksiaan ja tähdätä podiumille. Tulevan kilpailukauden tallipaikkaneuvotteluissa erinomainen lopputulos olisi nyt mannaa.

– MM-sarja ja siellä kilpaileminen on viimeisen vuoden aikana ollut melkoisessa muutoksessa. Perinteiset rallimiehet ovat saaneet kanssakilpailijoikseen suurella rahalla sarjaan auton ostaneet kuljettajat. Tuleekin mielenkiintoiseksi nähdä millaiseksi tulevan kilpailukauden kuljettajapolitiikka muodostautuu. Kaikesta huolimatta minä II-kuljettajani Jakke Honkasen kanssa aiomme tehdä parhaamme Saksan MM-rallissa vaikkakin käyttämämme ralliauto ei ole sarjan tuoreimmasta päästä. Laitetaan Saksassa Suomen lippu korkealle ja pidetään se siellä, suunnitteli Gardemeister.

Lopputulokset Vetomies ralli 2007:
1. Toni Gardemeister & Tuomo Hannonen, BMW M3, 57:28,6
2. Seppo Kopra & Matti-Jussi Partanen, BMW M3, +1:19,2 sek
3. Pekka Ruuth & Mika Leistiö, Volvo 240, +2:34,4 sek

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister