Toni Gardemeister, 32, on kuluneena kilpailukautena elänyt kansainvälistä keikkakuskin elämää ajaen niin valikoituja MM-ralleja kuin muutamia yksittäisiä kilpailuja niin Suomessa kuin Italiassa. Tallipaikkaa tulevalle kilpailukaudelle kärkkyvä Gardemeister nähdään seuraavan kuukauden sisällä niin Suomen kuin Saksan MM-ralleissa.

Ilman kilpailukykyistä kalustoa Suomen MM-rallissa jäänyt Gardemeister kisaa Vetomies -tittelistä sorateiden Grand Prix'ssä eli Jyvässeudun ympäristössä ajettavassa Suomen MM-rallissa omalla BMW M3 ralliautollaan. Saksan MM-rallissa alta löytyy Citroen XSara WRC.

- Suomen MM-ralliin on turha lähteä ilman modernia ralliautoa nopean rallireitin vaatiessa autolta suorituskykyä. MM-sarjassa on tällä hetkellä vain kolme automerkkiä joilta löytyy kilpailukykyinen ralliauto Suomen nopeille erikoiskokeille. Muilla autoilla ajetaan vain MM-jäännöspisteistä emmekä halunneet lähteä ajamaan kilpailua lävitse syvällä kanssakilpailijoidemme varjossa. Jotta nuotituksen lisäksi pääsen ajamaan kisavauhtia myös uusilla pikataipaleilla, päätimme osallistua omistamallani BMW M3 ralliautolla kolmipäiväisen kilpailun lauantaina ajettavaan Vetomies -ralliin, perusteli Gardemeister nimensä puuttumista Suomen MM-rallin lähtöluettelosta.

Vetomies -kilpailun lisäksi Gardemeister nähdään taistelemassa MM-pisteistä Saksan MM-rallissa Citroen XSara WRC ralliautolla. Vuonna 2006 Toni II-kuljettajansa Jakke Honkasen kanssa saavuttivat Saksan asfalttirallista arvokkaan neljännen sijan samanlaisella ralliautolla.

- Saksan syheröisillä asfalttipoluilla ei kilpureiden suorituskyky ole niin ratkaisevassa roolissa kuin Suomen erittäin nopeilla erikoiskokeilla. Pitkään harkittuamme sekä neuvoteltuamme eri vaihtoehdoista päädyimme hieman iäkkäämpään Citroen Xsara WRC ralliautoon. Sen suorituskyky syheröisillä osuuksilla on vielä lähes samaa luokkaa kuin kolmen kärkitallin tiimien kalusto, joten fiilikset startata kisaan ovat erinomaiset, analysoi Gardemeister.

Suomen MM-ralli ja sen yhteydessä ajettava Vetomies -kilpailu ajetaan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Gardemeisterin lähtönumero on 206. Saksan MM-ralli ajetaan kahta viikkoa myöhemmin elokuun puolessa välin. Saksassa Gardemeister kilpailee numerolla 14.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister