Toni Gardemeisterin kuudes sija Sardinian MM-rallissa tuli vaikean kilpailun päätteeksi. Parhaat ek-sijoitukset olivat viisi ja kuusi. Ongelmana oli hiekkapöly, jonka lämpimät takaiskunvaimentimet imivät sisuksiinsa, ja jonka ansioista iskunvaimentimien toiminta heikkeni, takarenkaiden paine nousi ja perä alkoi liitää.

- Kun autoa ei ollut hyvä ajaa, ei kisaan löytynyt hyvää rytmiä. Oli vaikeaa yrittää mennä, kun peräpää luisteli koko ajan, eikä aluksi oikein tiedetty, että onko vika autossa vai kuljettajassa, Gardemeister totesi.

Ensimmäisen päivän jälkeen Gardemeister oli seitsemäntenä, mutta eroa kärkeen oli karttunut pari minuuttia. Hän ajoi etapin parhaan ek-sijoituksensa (5:s) viimeisellä ek:lla.

- Iskunvaimentimien kanssa pelattiin koko eka etappi. Iltapäivän toiselle kolmen ek:n lenkille saatiin autoa paremmaksi, muttei hyväksi, Gardemeister totesi.

Toisella etapilla Gardemeister piti asemat, mutta peräpään pito oli edelleen kateissa.

- Sillä etapilla oli jo todellisia vaaratilanteitakin, Gardemeister muisteli.

Gardemeister käy nuotittamassa kesäkuun alussa ajettavan Akropolis-rallin reitin. Seuraavasta MM-rallista käydään koko ajan neuvotteluja.

Sardinian MM-rallin voitti Fordin Marcus Grönholm ennen tallitoveriaan Mikko Hirvosta. Grönholm nousi voittonsa ansiosta seitsemän pisteen turvin kuljettajien MM-sarjan johtoon. Toisena on Sardinian rallissa kisan johtoasemasta keskeyttänyt Sebastien Loeb. Hirvonen on sarjassa kolmantena. Gardemeister on MM-sarjassa kymmenentenä.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister