Ralliautoilun ammattilainen Toni Gardemeister II-kuljettajansa Tomi Tuomisen kanssa kilpailivat menestyksekkäästi viikonloppuna Italiassa ajetussa Mille Miglian EM-rallissa. Italian ja Euroopan mestaruussarjojen ulkopuolisena kilpailijana Gardemeister ja Tuominen kaasuttelivat ylivoimaiseen GT-luokan voittoon Astra Racingin Nissan 350Z takavetoisella ralliautolla.

Gardajärven idyllisissä maisemissa kaasuteltu asfalttiralli sisälsi alun perin yhdeksän luonteeltaan vaativaa ja mutkikasta erikoiskoetta. GT-luokan kuljettajat kilpailivat kaksipäiväisestä rallista vain ensimmäisen kilpailupäivän, joka sekin ajettiin alkuperäisestä lyhyempänä kilpailunjärjestäjän joutuessa perumaan kaksi erikoiskoetta. Huolimatta lyhennetystä reitistä Gardemeister ja Tuominen löivät pöytään kortit, joilla saavutettiin GT-luokan yleiskilpailun voitto.

– Meillä oli varsin mukava sekä erittäin hauska kilpailupäivä. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaa, on WRC auto huomattavasti helpompi ajettava kuin vakio-ohjauksella ja vakiojarruilla varustettu takavetoinen rata-autosta ralliautoksi muutettu kilpa-ajoneuvomme. Mutta en valita, sillä kokemus oli erittäin miellyttävä ja se päättyi fantastiseen lopputulokseen, analysoi Gardemeister hienosti sujunutta kilpailuaan.

– Oli hienoa työskennellä maailmanluokan ammattikuljettajan kanssa. Nyt tiedän miksi Toni Gardemeister on yksi nopeimmista suomalaisista asfalttikuljettajista. Oli myös upeaa nähdä sankka joukko rallifaneja kannustamassa meitä erikoiskokeiden varsilla eikä fiilistä huonontanut maalilavalla kuultu maamme –laulukaan, jatkoi II-kuljettaja Tuominen.

Seuraavan kerran Toni Gardemeister nähdään ralliauton ratissa jo muutaman kuukauden sisällä, jolloin edessä on osallistuminen ralliautoilun MM-sarjan osakilpailuun. Lisätietoja tulossa lähiaikoina.

Lopputulokset Mille Miglian EM-ralli, GT-luokka:
1. Toni Gardemeister - Tomi Tuominen, Nissan 350Z, 45,57:6 min
2. Aldo Calabrini - Marco Verdelli - Porsche Cayman S, +1,42:8 sec
3. Nicola Patuzzo - Alberto Martilli - Porsche 911 GT3, +1,48:9 sec

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister