Ralliautoilun MM-sarjassa vuodesta 1997 lähtien Toni Gardemeister II-kuljettajansa Tomi Tuomisen kanssa johtavat GT2 luokkaa Italian Mille Miglian legendaarisessa rallissa. Astra Racingin takavetoista Nissan 350Z ralliautoa ohjastavat suomalaiskuljettajat ovat kahden ajetun yleisö-erikoiskokeen jälkeen suvereenisessa 44,4 sekunnin johtoasemassa. GT1 -luokan kärkeen matkaa on vain 8,8 sekuntia, joten Gardemeister tulee perjantaina jatkuvassa kilpailussa ajamaan jopa koko GT-luokan yleiskilpailun voitosta.

Mille Miglian ralli on Italian rallisarjan mestaruuskilpailun lisäksi FIAn euroopan mestaruussarjaan osakilpailu. Se on kaksipäiväinen tapahtuma, josta GT-luokkalaiset ajavat kahden ajetun yleisö-erikoiskokeen lisäksi ensimmäisen kilpailupäivän. Ralli kaasutellaan kokonaan asfaltilla ja sen reitti sisältää tunnelmallisen Gardajärven ympäristössä ajettavia erittäin mutkaisia erikoiskokeita.

- Ensimmäinen kokemus GT-luokan Nissanin 350Z ralliautoon on ollut erittäin positiivinen. Rata-autona mainetta niittänyt kaunis menopeli on kuluneen kahden erikoiskokeen aikana osoittautunut erittäin kilpailikykyiseksi autoksi. Tietysti takavetoinen ralliauto on vaatinut pientä opettelua ja totuuttelua WRC-auton jälkeen, mutta eipä se juurikaan ole menoa haitannut, analysoi GT2-luokan johtoasemaa pitävä Gardemeister.

- Huomenna edessä on pitkä rallipäivä, jossa tavoitteenamme on luonnollisesti oman luokkamme voitto. Hyvänä bonuksena olisi olla myös GT1-luokan autoja nopeampi, joten tavoitetta perjantaille riittää. Fiilikset kabiinin sisällä ovat erinomaiset, sillä Toni on ammattikuljettajana ottanut tilanteen hienosti haltuun, jatkoi Gardemeisterin II-kuljettaja ja television rallilähetyksistä tuttu Tomi Tuominen.

Mille Miglian EM-rallin yleiskilpailua johtaa Giandomenico Basso Fiat Grande Punto S2000 ralliautolla. Toisena kaasuttelee Luca Rossetti Peugeot 307 S2000lla.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister