Mitsubishi Lancer WRC'05 ralliautolla MM-sarjan viidennessä osakilpailussa kaasutellut suomalaiskaksikko Toni Gardemeister II-kuljettajansa Jakke Honkasen kanssa joutuivat rankasti pettymään ensimmäisen kilpailupäivän päätteeksi. Kansainvälinen autourheiluliitto FIA eväsi Gardemeisterin lähtöoikeuden toiseen kilpailupäivään vedoten uuteen sääntöpykälään, jonka mukaan ralliautojen tulee täyttää siviililiikenteessä autolta vaaditut normit. Sääntöpykälän ehdot täyttyivät, koska Gardemeister saapui ensimmäiselle huoltotauolle autolla josta yhdeltä vanteelta puuttui rengas. Rangaistuksena Tonin muutenkin ongelmallinen kilpailu päättyi siihen.

– Portugalin MM-ralli oli meille täydellinen katastrofi. Jo testierikoiskokeesta lähtien koko kilpailu oli meille yhtä isoa ylämäkeä. Kaiken kruunasi hylkäys, mikä mielestämme oli täysin aiheeton, sillä ajoimme siirtymäosuuden autolla, missä ei ollut mitään muuta vikaa kuin että takavanteesta puuttui rengas. Nähtävästi FIA halusi tehdä meistä ennakkotapauksen huolimatta siitä, että kaadetuilla ja osittain jopa muodottomiksi muuttuneilla ralliautoilla saa kilpailua jatkaa, muttei sitä saa tehdä jos yksi rengas puuttuu vanteelta. Käsittämätöntä, puuskahteli Gardemeister.

– Ja mielenkiintoiseksi asian tekee se, että säännöissä mainitaan että ko. asiasta voidaan rankaista kilpailijaparia, muttei siellä kerrota miten kilpailijaparia tulee rangaista. Rallin tuomaristo olisi voinut antaa meille esimerkiksi aikasakkoa, mutta sen sijaan he päättivät sulkea meidät kilpailusta. Tätäkään logiikkaa en voi ymmärtää, jatkoi Gardemeister.

Ongelmat alkoivat testierikoiskokeelta

Gardemeisterin ongelmat alkoivat jo eilen testierikoiskokeella, jossa edellä lähtenyt tallitoveri Armando Araujo suistui tieltä osuen katsojiin. Seuraavana lähtövuorossa ollut suomalaiskaksikko sai odotella lähtövuoroa tunnin verran. Ja kun sen aika koitti, matkaan startannut Gardemeister oli myös aiheuttaa katastrofin ajaessaan kylmillä renkailla risteyksen pitkäksi, jolloin väärin sijoittautuneet katsojat olivat jäädä alle. Tilanteesta selvittiin kuitenkin säikähdyksellä.

Illalla ajettu ensimmäinen yleisöerikoiskoe osoittautui paljon liukkaammaksi kuin Toni oli sen olettanut, jolloin lievistä jarruongelmista kärsinyt Gardemeister tyytyi avauserikoiskokeen kymmenenteen sijaan. Jarruongelmat jatkuivat myös seuraavana päivänä ajetulla toisella erikoiskokeella. Kolmannella pikataipaleella takarengas osui sillankaiteeseen jolloin pyörä kääntyi osittain alle ja neljännellä saman renkaan ripustukset pettivät siten, että Gardemeister nilkutti huoltoon ilman varsinaista rengasta. Tässä vaiheessa tuomaristo puuttui peliin jääden miettimään sopivaa rangaistusta tiimin korjatessa auton ajokuntoiseksi Tonin ajaessa kolme seuraavaa erikoiskoetta lähes ongelmitta. Iltahuoltoon saavuttuaan Gardemeisterille ilmoitettiin sääntörikkomuksen seurauksesta ja kilpailu oli ohitse.

– Portugalin MM-rallista ei tällä kertaa paljoa jäänyt käteen vaikkakin nimeni taisi jäädä historian kirjoihin uuden säännön ensimmäisenä rikkojana. Viime kesän Kreikan MM-rallissa Sebastien Loeb raahautui huoltoon huomattavasti huonommassa kunnossa olevalla autollaan ja kaikki taputtelivat selkään miehen peräänantamatonta sisua nopeus- ja kestävyyslajissamme. Tänä vuonna kilpailijat tulevat taputuksien sijasta saamaan puukkoa. Fiilikset eivät siten ole kovinkaan hyvät, analysoi Gardemeister.

Lyhyt esittely

Olen toisen sukupolven ralliautoilija. Vuonna 1975 synnyin moottoriurheiluperheeseen ja kasvoin pihapiirissä, joka oli ympäröity kilpa-ajoneuvoilla. Isäni autourheiluharrastus alkoi vuonna 1970 ja sen myötä vauhti on tullut ikään kuin perintönä.

Ammattilaisuran jälkeen Toni toimii mm. ajokouluttajana ja mentoroi uusia rallilupauksia sekä toimii Jari-Matti Latvalan etuautokuljettajana.

Ota yhteyttä Toniin >

Facebook

Tutustu Facebook-sivuuni tästä >

Youtube

Tutustu videoihin tästä >

Instagram

Seuraa @t.garde

Flickr

Löydät paljon rallikuvia Flickr-tililtäni >


© 2019 | Toni Gardemeister