Toni Gardemeister on lähtee Skotlannin rallin päätöspäivään yhdeksänneltä sijalta. Skoda Fabia 2000:lla ajava Gardemeister on kisaa johtavaa Andreas Mikkelseniä vajaat kaksi ja puoli minuuttia perässä. Kahdeksantena olevaan Jarkko Nikaraan on matkaa vain viisi sekuntia.

Lauantain viimeinen erikoiskoe peruttiin kehnojen olosuhteiden takia.

- On ollut vaikea kisa. Tämä on ensimmäinen kisa soralla tällä autolla. Renkaiden kanssa on ollut isoa probleemaa. Meidän renkaat eivät ole tarpeeksi leveitä ja seos ei ole riittävän pehmeä. Rengas kantaa mutavellissä ja perä lähtee koko aja heittämään. Renkaiden kanssa on paljon kehitystyötä edessä, Gardemeister kommentoi.

- Useita kertoja olemme käyneet ojassa tässä kisassa. Auto alkaa olla ajetun näköinen. Kauden päätteeksi tulee iso työ on laittaa autoa.

Rallin päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan vielä seitsemän erikoiskoetta. Gardemeisterin tavoite on selkeä.

- Huomenna ajamme Nikarasta ohi. Jäljellä on monta pitkää pätkää. Voi tapahtua vielä ihan mitä vaan, Gardemeister päättää.

Skotlannin ralli päättää Gardemeisterin IRC-kauden. Hän ei osallistu kauden päättävään Kyproksen ralliin. Gardemeister on IRC-sarjan kokonaistilanteessa kahdeksantena. Skotlannissa on jaossa 1,5-kertaiset pisteet.

Shortly

I'm second generation rallydriver born with motorsports in my blood in 1975. My yard was full of racing cars as my dad began driving rally in 1970, so I breathed rally all the time.

After professional career I have teached and mentored new talents and as a Jari-Matti Latvala´s first car.

Facebook

Check my Facebook Page »

YouTube

My video channel on YouTube »

Instagram

Follow me: @t.garde

Flickr

More rally and life on Flickr »


© 2019 | Toni Gardemeister