Toni Gardemeisterilla on edessään uusi kokemus, kun IRC ­rallisarja jatkuu viikonvaihteessa ajettavalla Mecsek ­rallilla Unkarissa. Ralli on myös muille sarjan kuljettajille uusi tuttavuus, joten kaikki ovat lähtökohdiltaan samalla viivalla. Oman TGS Worldwide tiimin Skoda Fabia 2000:lla ajava Gardemeister ja kartanlukija Tapio Suominen odottavat luottavaisena lauantaina alkavaa rallia.

- Shakedownissa saimme heti yllättävänkin kovan vauhdin päälle. Auto tuntuu pelaavan hyvin ja viime rallissa rikkoutunut vaihdelaatikkokin on saatu kuntoon. Meillä kaikilla Skoda ­kuskeilla näyttää olevan erilaiset säädöt, itse säädin alustan aika jäykäksi, Gardemeister kertoi rallin aattona.

Sen lisäksi, että asvaltilla ajettava ralli on uusi, sisältyy siihen myös muutama erikoisuus. Osa kovavauhtisista erikoiskokeista ajetaan molempiin suuntiin. Mutkissa leikkaamista järjestäjät pyrkivät estämään sisäkurveihin asetetuin puutukein ja renkain.

- Nuotituksen aikana tukkeja ja renkaita ei ollut vielä laitettu paikoilleen, mutta paikat oli merkitty tiekirjaan. Jännä nähdä ovatko ne sitten kisassa merkityillä paikoilla. Shakedownissa renkaita oli vähän missä sattuu, Gardemeister sanoi.

Rallireitti risteilee vuoristoisella seudulla noin 250 kilometriä Budapestista etelään. Alueelle on luvassa on +30 asteen hellettä. Kuumuudella voi olla oma vaikutuksensa renkaiden käyttäytymiseen.

- Vaikuttaa, että asvaltissa on pitoa, mutta toisaalta shakedown oli pettävän liukas. Ilmeisesti asvaltin karkeus vie vähän pitoa pois, Gardemeister arveli.

Kaksi viikkoa sitten ajetussa Barum ­rallissa Tsekissä Gardemeister ajoi kuudenneksi, joka on valkealalaisen IRC ­uran paras sijoitus.

- Tavoitteena on parantaa edellisestä, vaikka aika limiitissä ollaan. Tehdasautoilla on sen verran etua, että niille on jotain satuttava, jos korkeammalle mielii. Toisaalta uudessa rallissa pystyy myös hanskalla paikkaamaan, Gardemeister ennakoi.

IRC ­sarjan kahdeksannessa osakilpailussa ajetaan 14 erikoiskoetta. Ralli alkaa lauantaina aamulla ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä.

Shortly

I'm second generation rallydriver born with motorsports in my blood in 1975. My yard was full of racing cars as my dad began driving rally in 1970, so I breathed rally all the time.

After professional career I have teached and mentored new talents and as a Jari-Matti Latvala´s first car.

Facebook

Check my Facebook Page »

YouTube

My video channel on YouTube »

Instagram

Follow me: @t.garde

Flickr

More rally and life on Flickr »


© 2019 | Toni Gardemeister