Toni Gardemeisterin kausi IRC-sarjassa jatkuu Italiassa San Remo -rallilla. Perjantaina iltapäivällä alkanut ja lauantai-iltana päättyvä ralli on kauden yhdeksäs IRC-sarjan osakilpailu.

Omistamansa TGS Worldwide- tallin Skoda Fabia S2000:lla ajava Gardemeister ja kartanlukija Tapio Suominen ovat rallissa yhdeksäntenä ennen avauspäivän viimeistä erikoiskoetta. Eroa kärkipaikalla olevaan Skodan tehdastallin Andreas Mikkelseniin on tullut +1.24,5 minuuttia.

- Hyvällä fiiliksellä tulin tähän ralliin. Pidän todella paljon näistä mutkaisia ja vaikeista asfalttiteistä. Vauhti ei ole ollut kuitenkaan ihan toivotunlaista. Teiden liukkaus on yllättänyt, ja aikamoista luistelua on ollut, Gardemeister pohdiskeli ennen yöllä ajettavaa rallin pisintä erikoiskoetta.

Suomen aikaa klo 23.33 starttaavalla ek:lla on mittaa 44 kilometriä. Sitä ennen kuljettajilla on ollut useamman tunnin tauko ajamisesta, ja Gardemeister on ehtinyt lukemaan myös uutisia.

- Luin netistä, että Pohjois-Italian asukkaita on kehotettu pysymään sisätiloissa taivaalta putoavan avaruusromun takia. Mehän olemme sisällä autossa ja vielä kypärät päässä, joten ei pelota, hyväntuulinen Gardemeister naureskeli.

Gardemeister ajaa San Remo -rallissa kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Tavoitteena on saada parempi päätös kuin aiemmilla kerroilla.

- Neljä kertaa olen ajanut täällä aiemmin MM-sarjassa, mutta kertaakaan en ole päässyt maaliin asti. Nyt on tarkoitus korjata tilanne. Yritetään löytää lauantaille parempi kyyti ja nousta tuloslistalla ainakin muutama pykälä, Gardemeister suunnitteli päätöspäivän taktiikkaa.

Lauantain ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta ja 100 ek-kilometriä.

Shortly

I'm second generation rallydriver born with motorsports in my blood in 1975. My yard was full of racing cars as my dad began driving rally in 1970, so I breathed rally all the time.

After professional career I have teached and mentored new talents and as a Jari-Matti Latvala´s first car.

Facebook

Check my Facebook Page »

YouTube

My video channel on YouTube »

Instagram

Follow me: @t.garde

Flickr

More rally and life on Flickr »


© 2019 | Toni Gardemeister