Toni Gardemeister on lauantain erikoiskokeiden jälkeen seitsemäntenä IRC ­rallisarjaan kuuluvassa Barum Rallyssa Tsekissä. Gardemeisterin ja kartanlukija Tapio Suomisen ero rallia johtavaan Skodan Jan Kopeckyyn on +2.25,5 minuuttia. TGS Worldwide ­tallin Skoda Fabia S2000 käskevä Gardemeister oli suhteellisen tyytyväinen päiväänsä, vaikka tekniikan kanssa olikin huolia.

- Autosta ei tuntunut löytyvän välillä kulkua lainkaan. Ennen päivähuoltoa luulin jo, että ralli on ohi, kun meno oli hyytyä pitkällä pätkällä tykkänään. Huollossa löysimme vikaa kampiakselin tunnistimesta ja sensoreista, Gardemeister selvitti.

Kun auto saatiin kuntoon iltapäiväksi paransi Gardemeister vauhtiaan vaikeilla ja pomppuisilla asvalttipätkillä. Mutta uudelleen ajetulla pitkällä pätkällä koneesta oli jälleen veto loppua. Erikoiskokeen lopussa Skodasta rikkoutui lisäksi kytkin.

- Ysipätkän startissa meni aikaa, kun sain taiteilla auton liikkeelle ilman kytkintä. Tekniikamurheet huomioiden päivä meni ihan hyvin. Hankookin renkaat on nyt saatu toimimaan hienosti, Gardemeister kertoi.

Sunnuntaina edessä on kuusi erikoiskoetta, jotka Gardemeisterin mukaan ovat nopeampia ja helpompia kuin lauantain pätkät. Valkealalaisen tavoitteena on vähintään pitää sijoitus.

- Ennakkoon arvelin meidän pystyvän 5-6 joukkoon ja se on vielä mahdollista. Toki tehdasautot menevät selvästi kovempaa, joten pientä onnea me tarvitsemme, Gardemeister totesi.

Shortly

I'm second generation rallydriver born with motorsports in my blood in 1975. My yard was full of racing cars as my dad began driving rally in 1970, so I breathed rally all the time.

After professional career I have teached and mentored new talents and as a Jari-Matti Latvala´s first car.

Facebook

Check my Facebook Page »

YouTube

My video channel on YouTube »

Instagram

Follow me: @t.garde

Flickr

More rally and life on Flickr »


© 2019 | Toni Gardemeister