Rallikuski Toni Gardemeister ja hänen kartturinsa Tapio Suominen starttaavat perjantaina IRC-sarjan Tshekin Barum Rallyyn. Kyseessä on kauden seitsemäs osakilpailu.

Kisaa alkaa perjantaina myöhään illalla vajaat kymmenen kilometriä pitkällä yleisöerikoiskokeella. Kunnolla tositoimiin päästään lauantaina, kun ohjelmassa on kahdeksan pätkää. Päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta.

- Ei varmasti ole kaikista helpoin ralli, sillä en ole koskaan aikaisemmin ajanut Tshekissä, vaikka olenkin ollut Skodan tehdaskuskina. Tosin edellinen ralli Belgiassa oli myös uusi ja se meni ihan hyvin, Gardemeister sanoo.

- Kaikki aina pelottelevat, että tämä on haastava paikka kisata. Lauantai onkin todennäköisesti hankala, sillä pätkät ovat pomppuisia, likaisia ja huonossa kunnossa. Sunnuntaina sentään helpottaa. Luvassa on isompaa ja parempikuntoista tietä. Joka tapauksessa pitää olla koko ajan tarkkana. Täällä saa helposti renkaan tai tukivarren rikottua.

Haastavista olosuhteista huolimatta Skoda Fabia S2000:lla ajava Gardemeister lähtee hakemaan Tshekistä kauden parasta tulosta.

- Auto on taas tullut vähän tutummaksi. Osaamme säätää autoa paremmin ja paremmin. Skoda on oikeastaan ollut hyvässä iskussa jo jonkun aikaa, Gardemeister kommentoi.

- Haemme parannusta tämänkautisiin tuloksiin. Jokaisessa kisassa olemme parantaneet melkein pykälän lähemmäs kärkeä. Belgiassa olimme seitsemänsiä.

Kuuden osakilpailun jälkeen Gardemeister on IRC-sarjassa kahdeksantena. Pisteitä on kertynyt 20. Sarjaa johtavalla Juho Hännisellä pinnoja on 83. IRC-sarjassa ajetaan yhteensä 12 kisaa.

Shortly

I'm second generation rallydriver born with motorsports in my blood in 1975. My yard was full of racing cars as my dad began driving rally in 1970, so I breathed rally all the time.

After professional career I have teached and mentored new talents and as a Jari-Matti Latvala´s first car.

Facebook

Check my Facebook Page »

YouTube

My video channel on YouTube »

Instagram

Follow me: @t.garde

Flickr

More rally and life on Flickr »


© 2019 | Toni Gardemeister