Valkealalainen Toni Gardemeister paranteli sijoitustaan ensimmäisen ajopäivän edetessä IRC ­rallisarjan osakilpailussa Belgiassa. Ypres ­rallin neljännellä erikoiskokeella Gardemeister ajoi TGS Worldwide tallinsa Skoda Fabia S2000:lla neljänneksi nopeimman ajan ja nousi seitsemänneksi.

- Nelospätkä meni kyllä hienosti. Ek on selvästi muita teknisempi eikä niin nopea. Meidän auton laatikon lyhyet välitykset sopivat sille pätkälle. Tosi tyytyväinen olen ekaan päivään, Gardemeister raportoi saavuttuaan yötauolle puoliltaöin.

Perjantaina ajettujen kuuden erikoiskokeen jälkeen Gardemeisterin ero rallia johtavaan Belgian Freddy Loixiin on +1.45,5 minuuttia. Gardemeisterin tapaan Skodalla ajava Loix oli nopein jokaisella ensimmäisen lenkin erikoiskokeella. Loixin johto toisena kaasuttelevaan Guy Wilksiin on 36,7 sekuntia.

- Loix on voittanut tämän kisan kuusi kertaa ja on omassa luokassaan. Hyvin me ollaan ensikertalaisina pärjätty muita vastaan. Pari risteystä on mennyt pitkäksi ja vanteita särkynyt, kun on pakko oikoa mutkissa. Pito muuttuu joka mutkassa ja tarkkana pitää olla, Gardemeister sanoi.

- Kakkospätkällä osuttiin kiveen ja siinä rytäkässä ohjaus vääntyi, mutta ei onneksi sen pahemmin käynyt. Jätettiin lisävalot pois viimeisellä ek:lla ja pikkasen oli jo hämärää. Parissa paikassa valoja olisi ehkä jo kaivannut, Gardemeister kertasi tapahtumia reitiltä.

Ralli jatkuu lauantaina puoliltapäivin, jolloin ohjelmassa on kymmenen erikoiskoetta.

- Paikallisten kuskien mukaan lauantain kaksi ensimmäistä ek:ta ovat tosi pahoja tai jopa vaarallisia. Pitää malttaa alussa ja nostaa sitten vauhtia pitkän päivän aikana, Gardemeister suunnitteli.

Ypres ­rallin maalissa kuljettajat ovat puoliltaöin lauantaina Suomen aikaa.

Shortly

I'm second generation rallydriver born with motorsports in my blood in 1975. My yard was full of racing cars as my dad began driving rally in 1970, so I breathed rally all the time.

After professional career I have teached and mentored new talents and as a Jari-Matti Latvala´s first car.

Facebook

Check my Facebook Page »

YouTube

My video channel on YouTube »

Instagram

Follow me: @t.garde

Flickr

More rally and life on Flickr »


© 2019 | Toni Gardemeister