Toni Gardemeisterin toinen kisapäivä Monte Carlo rallissa sujui todella epäonnisesti. Seitsemänneltä sijalta toiseen päivään lähtenyt Gardemeister koki heti päivän ensimmäisellä EK:lla rengasrikon ja joutui pysähtymään vaihtamaan rengasta.

Lisää ongelmia oli luvassa, kun kypäräpuhelimat temppuilivat ja kartturi Tomi Tuominen joutui lukemaan nuotit siten, että hän piti toisessa kädessään siirtymäkuuloketta, jonka mikrofonin kautta ääni meni kuljettajan korviin.

"Muistin Miikka Anttilan joskus tehneen samoin ja se oli tällä kertaa pelastus. Ei tarvinnut sentään ajaa ihan sokkona", naureskeli Tuominen.

Päivän huimin tilane tuli EK:lla yhdeksän, jossa Gardemeister pyörähti todella kovasta vauhdista. Vaarallisesta tilanteesta selvittiin kuitenkin aika- ja puskurimenetyksellä. Saman EK:n loppupuolella Gardemeister pyörähti uudestaan.

"Olihan päivä. En muista tällaista olleen oikeastaan koskaan. Mikään ei tuntunut toimivan ja sitten vielä pyörähdeltiin pitkin penkkoja. Kisa ei ole mennyt todellakaan suunnitelmien mukaan", sanoi Gardemeister illan päätteeksi.

Suomalaiskuljettajilla on kaksoisjohto ennen päätöspäivää. Mikko Hirvonen on kärjessä ja Juho Hänninen toisena. Kolmantena ajaa Kimi Räikkösen tämän vuoden tallikaveri Sebastien Ogier. Toni Gardemeisterin sijoitus on kymmenes.

Monte Carlo Rally 10/15 EK:ta
1) Mikko Hirvonen - Jarmo Lehtinen Ford Fiesta 3:12.44,0
2) Juho Hänninen - Mikko Markkula Skoda Fabia +47,7s
3) Sebastien Ogier Peugeot 207 +1.10,3s
4) Nicholas Vouilloz Skoda Fabia 1.34,3s
10) Toni Gardemeister - Tomi Tuominen 9.13,0s

Shortly

I'm second generation rallydriver born with motorsports in my blood in 1975. My yard was full of racing cars as my dad began driving rally in 1970, so I breathed rally all the time.

After professional career I have teached and mentored new talents and as a Jari-Matti Latvala´s first car.

Facebook

Check my Facebook Page »

YouTube

My video channel on YouTube »

Instagram

Follow me: @t.garde

Flickr

More rally and life on Flickr »


© 2024 | Toni Gardemeister